صدور مجوز یک داروی جدید در درمان آلزایمر توسط FDA


صفحه اصلی / اخبار

 به گزارش زیست فناوری بن یاخته رویش، سازمان غذا و داروی آمریکا داروی آدوکانوماب را برای درمان بیماری آلزایمر در بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند تایید کرد. این دارو، یک آنتی بادی مونوکلونال با نام تجاری Aduhelm و تولید شرکت بیوژن است. این اولین بار در طی 17 سال گذشته است که FDA دارویی را برای درمان بیماری تخریب اعصاب تائید می‌کند. به طور کلی، این بهترین خبری است که بشر در طول 25 سال انجام تحقیقات بالینی در زمینه درمان آلزایمر شنیده است. این درحالیست که اثربخشی ضعیف این دارو در آزمایشات بالینی باعث شده است که برخی از متخصصان هنوز از فواید مصرف آن قانع نشوند.

بیماری آلزایمر شایع‌ترین بیماری تخریب اعصاب است که در حدود 2 درصد از افراد مسن جامعه را گرفتار می کند. تجمعات پروتئینی سمی به نام پلاک‌‌های آمیلوئیدی از نشانه‌های اولیه و اصلی بیماری آلزایمر است که معمولاً با آنژیوپاتی آمیلوئید در مغز در ارتباط هستند. داده های اولیه آزمایشات بالینی نشان می‌دهد که آدوکانوماب به طور مؤثری پلاک های آمیلوئیدی را از بین می برد.

اما نتایج حاصله از دو مطالعه فاز 3 نشان داد که آدنوکامب به اندازه‌ی کافی باعث بهبود توانایی های ذهنی بیماران نمی‌شود. بنابراین در سال 2019، شرکتهای تولیدکننده‌ی دارو، آزمایشات خود را متوقف کردند. 6 ماه بعد با بازنگری نتایج بدست آمده، شرکت ها تشخیص دادند که بیمارانی که بالاترین دوز دارو را دریافت کرده‌اند، در مقایسه با سایر بیماران، به میزان کمتری تواناییهای ذهنی خود را از دست داده اند و پروتئینهای آمیلوئیدی کمتری در مغز آنها تشکیل شده است.

پس از آن این شرکت ها تصمیم گرفتند تا تصویب قانونی این دارو را دنبال کنند، اما در نوامبر سال 2020، هیئت مدیره FDA با آنها مخالفت کرد. با این حال، سرانجام با تأیید براساس توانایی آدوکانوماب در پاک سازی پلاکهای آمیلوئیدی، در هفته‌ی جاری این دارو به تصویب FDA رسید.








نام
پست الکترونیکی   الزامی (منتشر نخواهد شد)
وب سایت   اختیاری

نظر شما
 
   

۱۴۰۰/۰۳/۲۳
۰ نظر
تعداد بازدید : ۵۳۲۶
سایت های مرتبط





نظرسنجی
با توجه به شرایط فعلی و شیوع ویروس Covid-19 آیا با برگزاری دوره های بیوتکنولوژی که قابلیت ارائه آنلاین دارند، به صورت غیر جضوری موافقید؟
  بله
  خیر
   

آمار بازدیدکنندگان
کاربران آنلاین : 2 نفر
بازدیدهای امروز : 759 نفر
بازدیدهای دیروز : 357 نفر
کل بازدید ها : 423364 نفر
Back to Top
لطفاً چند لحظه منتظر بمانید ...
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز تحقیقات زیست فناوری بن یاخته رویش می باشد