هشت ژن مهم برای تبدیل سلول های بنیادی به سلول های شبه اووسیت


صفحه اصلی / اخبار

 در مطالعه ای جدید که در Nature به چاپ رسیده است، محققین ژاپنی گزارش کرده اند که فعال کردن تنها هشت ژن دخیل در تولید پروتئین های کنترل کننده ژن برای تبدیل سلول های بنیادی موشی به طور مستقیم به سلول های شبه اووسیتی بالغ و با قابلیت لقاح کافی است.


به گزارش زیست فناوری بن یاخته رویش به نقل از medicalxpress، تخمک ها در بدن فرد ذخیره می شوند و تا زمان بلوغ به فرم بالغ خود در نمی آیند، در این زمان است که با انجام فرایند لقاح سرآغاز یک زندگی جدید می شوند. اووسیت ها یا تخمک ها به دلیل توانایی شان برای تولید بیش از 200 نوع سلول بسیار تخصص یافته بعد از لقاح، بسیار منحصربفرد هستند و کلید این توانایی خارق العاده را را مخلوطی پیچیده از مواد درون سیتوپلاسم این تخمک ها می دانند. به دلیل همین خارق العاده بودن سیتوپلاسم است که جایگزین کردن هسته اووسیت با هسته یک سلول سوماتیک طی تکنیکی به نام "انتقال هسته سلول سوماتیک(SCNT)" منجر به تولید یک زندگی جدید می شود، شبیه آن چه در مورد گوسفند دالی اتفاق افتاد.

دکتر کاتسوهیکو هایاشای و همکارانش در دانشگاه کیوشو به آنالیز تکوین تخمک موش پرداختند و هشت ژن را شناسایی کردند که مسئول سنتز فاکتورهای رونویسی الزامی برای رشد اووسیت بودند و با استفاده از آن ها سلول های بنیادی موشی را به طور مستقیم به سلول های شبه اووسیت تمایز دادند.  این محققین نشان دادند که با القای بیان این فاکتورهای رونویسی، هم سلول های بنیادی جنینی موشی و هم سلول های بنیاید پرتوان القایی(iPSCs) موشی می توانند به سلول های شبه اووسیتی تبدیل شوند. این سلول های شبه اووسیتی ساختارهایی شبیه سلول های تخمک بالغ داشتند و ساختار کروموزومی آن ها نیز طبیعی بود. این سلول های شبه اووسیتی بالغ در شرایط آزمایشگاهی بالغ شدند و تا مرحله هشت سلولی جنینی نیز پیش رفتند.

این مطالعه می تواند زیر بنای یافتن راهکاری برای درمان ناباروری باشد و این امر می تواند نشان دهنده اهمیت سیتوپلاسم اووسیت باشد.








نام
پست الکترونیکی   الزامی (منتشر نخواهد شد)
وب سایت   اختیاری

نظر شما
 
   

۱۳۹۹/۱۰/۲۰
۰ نظر
تعداد بازدید : ۳۰۱۸
سایت های مرتبط





نظرسنجی
با توجه به شرایط فعلی و شیوع ویروس Covid-19 آیا با برگزاری دوره های بیوتکنولوژی که قابلیت ارائه آنلاین دارند، به صورت غیر جضوری موافقید؟
  بله
  خیر
   

آمار بازدیدکنندگان
کاربران آنلاین : 1 نفر
بازدیدهای امروز : 383 نفر
بازدیدهای دیروز : 0 نفر
کل بازدید ها : 418369 نفر
Back to Top
لطفاً چند لحظه منتظر بمانید ...
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز تحقیقات زیست فناوری بن یاخته رویش می باشد